Fläskfärsbiffar med mynta, sojaglaserade morötter och chiliyoghurt
Utan gluten

Fläskfärsbiffar med mynta

sojaglaserade morötter och chiliyoghurt
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Sambal oelek
½ tsk
Svartpeppar
Mynta
10 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Morötter
300 g
Socker
½ msk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Mynta
10 g
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
711 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner salt, sambal oelek och nymald svartpeppar.
Finstrimla mynta. Finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt fläskfärs, salt och nymald svartpeppar. Blanda ordentligt och forma färsen till 2 st biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg socker i en liten skål och blanda ner japansk soja, vatten och vitvinsvinäger. Dela morötter på längden och skär därefter långa skivor på snedden. Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn morötterna ca 2 min. Tillsätt ingefäran och vitlöken. Fräs ytterligare ca 1 min. Häll ner sojablandningen och låt all vätska koka bort.
Finstrimla mynta och strö över morötterna. Servera fläskfärsbiffar med chiliyoghurt, sojaglaserade morötter, mynta och basmatiris.
Smaklig måltid!