Utan gluten
Fläskfärsbiffar med mynta
sojaglaserade morötter och chiliyoghurtNytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Sambal oelek
½ tsk
Svartpeppar
Mynta
10 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Morötter
300 g
Socker
½ msk
Japansk sojasås
½ påse
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Mynta
10 g
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner salt, sambal oelek och nymald svartpeppar.
Finstrimla mynta. Finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt fläskfärs, salt och nymald svartpeppar. Blanda ordentligt och forma färsen till 2 st biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg socker i en liten skål och blanda ner japansk soja, vatten och vitvinsvinäger. Dela morötter på längden och skär därefter långa skivor på snedden. Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn morötterna ca 2 min. Tillsätt ingefäran och vitlöken. Fräs ytterligare ca 1 min. Häll ner sojablandningen och låt all vätska koka bort.
Finstrimla mynta och strö över morötterna. Servera fläskfärsbiffar med chiliyoghurt, sojaglaserade morötter, mynta och basmatiris.
Smaklig måltid!