Siciliansk pasta med aubergine, kapris och persilja
20-30
Laktosfri
Vegetariskt

Siciliansk pasta med aubergine, kapris och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Aubergine
1 st
Kapris
1 burk
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Quattrocento (Mjölk)
100 g
Bladpersilja
10 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 735 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Pastasås: Skär aubergine i tärningar. Häll av kapris. Finhacka vitlök.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek aubergine ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av oljan, kapris, vitlök och chili flakes och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker och salt och sjud ca 10 min.
  4. Till servering: Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finriv quattrocentro. Finhacka bladpersilja. Rör ner pastan och hälften av den rivna osten i pastasåsen. Smaka av med lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar.
  6. Servera pastan toppad med resten av den rivna osten och persilja.