Vegoburgare med stekt ägg, halloumi och rostade potatisklyftor
30-40
Vegetariskt

Vegoburgare med stekt ägg, halloumi och rostade potatisklyftor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatisklyftor

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Vegoburgare

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
Hamburgerbröd (Vete)
2 st

Till servering

BBQ-sås
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 750 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisklyftor: Klyfta bakpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  3. Skiva halloumi. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp tomat, lök och mixsallad på ett fat.
  4. Vegoburgare: Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek halloumi på hög värme ca 2 min per sida. Lägg på ett fat. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Stek äggen på medelvärme ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och lägg upp på fatet med halloumi. Torka ur och spara pannan.
  5. Värm hamburgerbröd i den använda stekpannan. Fyll de varma hamburgerbröden med sallad, tomat, lök, stekt halloumi, stekt ägg och BBQ-sås. Servera med rostade potatisklyftor!