30-40
Vegetariskt
Vegoburgare med stekt ägg, halloumi och rostade potatisklyftor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatisklyftor
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vegoburgare
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Till servering
BBQ-sås
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 750 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisklyftor: Klyfta bakpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Skiva halloumi. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp tomat, lök och mixsallad på ett fat.
- Vegoburgare: Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek halloumi på hög värme ca 2 min per sida. Lägg på ett fat. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Stek äggen på medelvärme ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och lägg upp på fatet med halloumi. Torka ur och spara pannan.
- Värm hamburgerbröd i den använda stekpannan. Fyll de varma hamburgerbröden med sallad, tomat, lök, stekt halloumi, stekt ägg och BBQ-sås. Servera med rostade potatisklyftor!