Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- socker
- salt
- svartpeppar
- pastavatten
Pasta pomodoro
Tomat
2 st
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Pappardelle (Vete)
180 g
Pastavatten
½ dl
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 646 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Tärna tomat och gul lök. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta. Häll av räkor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
- Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
- Pasta pomodoro: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tomat, lök, chili och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner de avhällda räkorna och låt allt bli varmt.
- Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda nykokt pappardelle med tomatsåsen och det sparade pastavattnet. Toppa med mozzarella och servera med ruccola!