Citrondoftande fiskgryta med dill och smörslungad potatis
30-40
Utan gluten

Citrondoftande fiskgryta med dill och smörslungad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • smör
  • vatten

Fiskgryta

Morot
2 st
Gul lök
1 st
Citron
1 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Smör (Mjölk)
½ msk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk

Till servering

Småpotatis
400 g
Dill
20 g
Rädisor
1 förp
Smör (Mjölk)
Näringsvärde per portion
  • Energi 455 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelser: Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna gul lök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite pressad citronsaft (ca 1 msk).
  3. Fiskgryta: Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs lök och morot ca 3 min. Rör ner vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Sjud under lock ca 6 min. Tillsätt fisken och rivet citronskal. Sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
  4. Klyfta resten av citronen. Grovhacka dill och dela rädisor, rör ner i grytan. Vänd ner lite smör i den nykokta potatisen. 
  5. Servera citrondoftande fiskgryta med smörslungad potatis och citronklyfta.