Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- smör
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
Fisksoppa
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Bladpersilja
20 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 598 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
- Förberedelser: Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
- Fisksoppa: Hetta upp lite olivolja och smör i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs lök, morötter och pressad vitlök ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min under lock.
- Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Servera fisksoppan med en klick crème fraiche och varm surdegspavé. Toppa med persilja!