Utan gluten
BBQ- och ingefärsbakad lax
med morotsallad3.76 (239)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
BBQ-sås
3 msk
Laxfilé
2 st
Salt
Morot
2 st
Olja
Vitvinsvinäger
½ tsk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
Jasminris
135 g
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 710 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfrön i en torr och het stekpanna!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en liten skål och blanda med BBQ-sås. Lägg laxfilé i en liten smord ugnsform och krydda med lite salt. Bred över ingefärssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skala och grovriv morötter, lägg i en skål. Blanda med lite neutral olja, vitvinsvinäger, socker, salt och sesamfrön.
Blanda pressad vitlök med matyoghurt. Skär snackgurka i stavar. Servera ingefärsbakad lax med morotssallad, jasminris, gurkstavar och matyoghurt.
Smaklig måltid!