BBQ- och ingefärsbakad lax med morotsallad
Utan gluten

BBQ- och ingefärsbakad lax

med morotsallad
3.76 (239)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
BBQ-sås
3 msk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
Morot
2 st
Olja
Vitvinsvinäger
½ tsk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
710 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna sesamfrön i en torr och het stekpanna!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en liten skål och blanda med BBQ-sås. Lägg laxfilé i en liten smord ugnsform och krydda med lite salt. Bred över ingefärssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skala och grovriv morötter, lägg i en skål. Blanda med lite neutral olja, vitvinsvinäger, socker, salt och sesamfrön.
Blanda pressad vitlök med matyoghurt. Skär snackgurka i stavar. Servera ingefärsbakad lax med morotssallad, jasminris, gurkstavar och matyoghurt.
Smaklig måltid!