Laktosfri
Kycklingwraps och hummus
med snabbpicklad lökNytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
1 st
Rödvinsvinäger
2 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 krm
Kikärtor
½ förp
Citron
½ st
Spiskummin
½ msk
Olivolja
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Kycklinginnerfilé
280 g
Spiskummin
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomatpuré
½ förp
Chili flakes
1 krm
Vatten
2 msk
Morot
2 st
Mixsallad
65 g
Minitortilla
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna innan servering.
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, socker och salt. Låt stå till servering, rör om då och då.
Häll av och skölj kikärtor. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg kikärtor och citronskal i en mixerbunke. Tillsätt spiskummin, olivolja, vatten och pressad vitlök. Mixa med stavmixer. Smaka av med pressad saft från halva den använda citronen och salt.
Krydda kycklinginnerfilé med spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min på hög värme. Sänk till medelvärme. Tillsätt tomatpuré, chili flakes och vatten. Stek ytterligare ca 3 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morötter. Lägg rivna morötter och salladsmix på ett fat.
Klyfta resten av den använda citronen. Fyll tortillabröd (se tips!) med hummus, kyckling, snabbpicklad lök och grönsaker. Servera med citronklyfta!
Smaklig måltid!