Kålpudding med kumminstekt kål, gräddsås och tranbärssallad

Kålpudding med kumminstekt kål, gräddsås och tranbärssallad

Nytt recept
Under 50 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • flytande honung
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
Potatis
400 g
Vitkål
400 g
Smör
(Mjölk)
Flytande honung
½ msk
Salt
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Nötfärs
250 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 ½ dl
Flytande honung
½ msk
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Torkade tranbär
25 g
Ärtskott
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
707 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 215°C (varmluft) eller 230°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär vitkål i mindre bitar. Mortla sönder kummin. Stek kålen i en stekpanna med lite smör. Krydda med honung, salt och kummin. Låt steka tills kålen känns mjuk, ca 5 min. 
Finhacka bananschalottenlök. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner lök, nötfärs, ägg, salt och lite nymald svartpeppar.
Fördela hälften av färsen i botten på en smord liten ugnsform. Lägg hälften av den kumminstekta kålen på färsen. Lägg ut resten av färsen och toppa sedan med resten av kålen. Häll på vatten. Ringla över flytande honung. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut från ugnen och häll försiktigt över all vätska som bildats i formen till en liten kastrull. Ställ tillbaka formen i ugnen och tillaga kålpuddingen ytterligare 5 min.
Koka ihop vätskan från kålpuddingen, grädde och kinesisk soja i kastrullen. Blanda majsstärkelse med lika delar kallt vatten i en liten skål. Vispa försiktigt ner blandningen i såsen. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
Blanda ärtskott och torkade tranbär i en skål.
Servera kålpudding med gräddsås, tranbärssallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!