Krämig tomatpasta med fetaost och bladpersilja

Krämig tomatpasta med fetaost och bladpersilja

Nytt recept
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Mezze maniche rigate
360 g
(Vete)
Rödlök
1 st
Olivolja
3 msk
Vitlök
3 klyfta
Balsamvinäger
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomatpuré
2 msk
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tomat
3 st
Romansallad
½ st
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
625 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Ta grytan från värmen och rör ner vispgrädde. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomater och bryt romansallad i bitar. Blanda till en sallad.
Blanda nykokt pasta med såsen. Smula fetaost över pastan och toppa med bladpersilja. Servera med sallad!
Smaklig måltid!