Krämig tomatpasta med fetaost och bladpersilja
Nytt recept
Under 25 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Mezze maniche rigate
360 g
Rödlök
1 st
Olivolja
3 msk
Vitlök
3 klyfta
Balsamvinäger
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomatpuré
2 msk
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Vispgrädde
1 dl
Salt
Svartpeppar
Tomat
3 st
Romansallad
½ st
Fetaost
100 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 625 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Ta grytan från värmen och rör ner vispgrädde. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomater och bryt romansallad i bitar. Blanda till en sallad.
Blanda nykokt pasta med såsen. Smula fetaost över pastan och toppa med bladpersilja. Servera med sallad!
Smaklig måltid!