Ljummen julsallad med rostade betor, varmrökt lax och hovmästardressing
Laktosfri
Utan gluten

Ljummen julsallad med varmrökt lax

rostade betor och hovmästardressing
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Grönkål
100 g
Polkabeta
1 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Sugarsnaps
1 förp
Rädisor
1 förp
Senap
1 ½ msk
(Senap)
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ msk
Olja
1 msk
Dill
5 g
Salt
Svartpeppar
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Citron
1 st
Dill
15 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
930 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
106 g
Protein:
59 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Plocka grönkålen från stammen. Skala och kvarta polkabeta. Halvera småpotatis. Lägg potatis och polkabeta på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betor och potatis känns mjuka. Tillsätt grönkålen till plåten och ringla på lite extra olja. Rosta allt ytterligare ca 5 min.
Finstrimla sugarsnaps och halvera rädisor. 
Blanda senap, socker, vitvinsvinäger och vatten i en bunke. Vispa ner neutral olja, lite i taget. Finhacka dill och blanda ner i bunken. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Blanda de rostade grönsakerna med sugarsnaps, rädisor och hovmästardressing. 
Bryt varmrökt lax i bitar, klyfta citronen och plocka dillen. Toppa rostad polkabetssallad med bitar av varmrökt lax och plockad dill. Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!