Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Chilipicklad lök
Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
Neutral olja
Salt
Majskräm
Majs
1 förp
Neutral olja
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Halloumiburgare
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Tomat
1 st
Gemsallad
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 679 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Chilipicklad lök: Skiva rödlök och röd chili tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör ner lök och chili och sjud ½ min, eller tills löken börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
- Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills sötpotatisen har fått fin färg.
- Majskräm: Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majsen ca 5 min, eller tills den fått fin färg. Lägg majsen i en mixerbunke och spara pannan. Tillsätt matyoghurt, salt och rikligt med nymald svartpeppar och mixa slätt.
- Halloumiburgare: Skär halloumi i tjocka skivor. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg åt sidan och rosta hamburgerbröden hastigt i den använda stekpannan.
- Skiva tomat och bryt blad från gemsalladen. Fyll hamburgerbröden med lite majskräm, sallad, halloumi, tomat och chilipicklad lök. Servera med rostad sötpotatis och resten av majskrämen!