3,8 kg CO2e
Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Småpotatis
450 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
20 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm
Kokt rödbeta
¼ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
Vetemjöl
1 ½ tsk
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Kokt rödbeta
¾ förp
Babyspenat
65 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3.
Klyfta småpotatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
Servera biff à la Lindström med lökrostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
Smaklig måltid!