Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 5.
Grönsaker: Skiva rädisor tunt. Lägg i en bunke med kallt vatten. Klyfta pak choy.
Hot oil chili noodles, förberedelser: Lägg sambal oelek i en rymlig bunke och blanda ner socker, japansk soja och balsamvinäger. Finhacka vitlök och lägg i en liten kastrull tillsammans med neutral olja och sesamolja.
Sockerstekt jordnötsomelett: Krossa eller grovhacka jordnötter. Knäck äggen i en liten bunke och vispa ihop med en gaffel. Blanda ner salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och tillsätt hälften av jordnötterna och socker. Stek ca 1 min, tills sockret smält och nötterna precis börjar få lite färg. Tillsätt äggsmeten och stek ca 2 min, tills omeletten stelnat. Rulla eller vik ihop omeletten och lägg över på en skärbräda.
Hot oil chili noodles: Koka äggnudlar enligt tidsangivelse på förpackningen. Låt all klyftad pak choy koka med den sista minuten. Blanda ner de avhällda nudlarna och pak choy i sojadressingen. Häll av rädisorna och blanda ner i nudlarna. Hetta upp vitlöksoljan tills vitlöken börjar få färg. Häll den varma oljan över nudlarna och blanda väl.
Skär jordnötsomeletten i strimlor. Toppa hot oil chili noodles med sockerstekt jordnötsomelett och resten av jordnötterna.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener