Grillad rosmarinkyckling med vårlökscrème och gulbetssallad
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
Citron
1 st
Rosmarin
10 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salladslök
⅓ förp
Majonnäs
½ dl
Matyoghurt
1 dl
Salt
2 krm
Gulbetor
300 g
Bladpersilja
20 g
Rosmarin
10 g
Salladslök
⅔ förp
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 705 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen! Om ni inte grillar, värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 min. Spola i kallt vatten. Skala och klyfta de kokta betorna.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Pressa ner saften och lägg citronskalet i en rymlig bunke. Finhacka rosmarin och vitlök. Blanda ner i bunken tillsammans med salt och nymald svartpeppar. Blanda ner kycklingfilé och låt marinera ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Strimla den översta delen (den gröna) på salladslöken. Lägg i en mixerbunke tillsammans med majonnäs. Mixa till en sås. Blanda ner matyoghurt och krydda med salt.
Grovhacka bladpersilja och finhacka rosmarin. Strimla resten av salladslöken. Lägg allt i en skål tillsammans med de kokta gulbetorna. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt.
Grilla eller stek kycklingen ca 2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme på grillen eller i mitten av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad rosmarinkyckling med gulbetssallad, bulgur och vårlökscrème.
Smaklig måltid!