Citron- och nötfärsbiffar med sallad och patatas bravas

Citron- och nötfärsbiffar med sallad och patatas bravas

4.13 (662)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Tomat
2 st
Vitlök
2 klyfta
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Socker
½ tsk
Spiskummin
2 krm
Vatten
½ dl
Citron
½ st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja
Mâchesallad
30 g
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
557 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i små tärningar (ca 1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda matyoghurt med pressad vitlök och lite salt i en liten skål.
Tärna tomat. Finhacka vitlök och bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull och fräs tomat, vitlök och lök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare 1 min. Blanda ner salt, chili flakes, socker, spiskummin och vatten. Låt sjuda på låg värme 15 min. Smaka av med lite salt.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner nötfärs, pressad vitlök, salt och citronskal. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Stek den ena citronhalvan med snittytan nedåt ca 3 min (används till salladen).
Lägg upp mâchesallad på en tallrik. Blanda med pressad saft från den stekta citronen, lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsås och smaka av med lite salt. Servera med citron- och nötfärsbiffar, vitlökscrème, sallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!