Laktosfri
Bang bang noodles - Äggnudlar med kyckling, gurka, five spice och sesamfrön
4.06 (1022)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- kycklingbuljong
- olja
- vatten
- vitlök
Äggnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 ½ msk
Chili flakes
2 krm
Five spice
2 tsk
Olja
¾ msk
Sesamolja
1 msk
Japansk soja
1 ½ msk
Balsamvinäger
¾ msk
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 650 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Dressingen blir ganska het! Ta mindre chili flakes för en mildare rätt.
Koka upp vatten, kycklingbuljong och en krossad vitlöksklyfta i en kastrull. Lägg ner kycklinglårfiléer och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar.
Rosta sesamfrön i en liten kastrull utan olja tills de är gyllenbruna. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chili flakes, five spice, neutral olja, sesamolja, japansk soja, balsamvinäger och ca 1 msk av den varma kycklingbuljongen. Ställ åt sidan till servering.
Skär gurka i avlånga skivor med en kniv eller hyvla med mandolin. Strimla sedan gurkskivorna. Finstrimla rödlök. Lägg löken i ett durkslag och skölj i kallt vatten så att löken blir mildare.
Koka äggnudlar i en rymlig kastrull enligt tidsanvisningen på förpackningen.
Häll av nudlarna. Lägg tillbaka de avhällda nudlarna i kastrullen och blanda med kyckling och dressing. Smaka eventuellt av med mer japansk soja och balsamvinäger.
Lägg upp bang bang noodles i tallrikar eller på ett fat. Toppa med gurka, rödlök och koriander. Servera direkt.
Smaklig måltid!