Bang bang noodles - Äggnudlar med kyckling, gurka, five spice och sesamfrön
Laktosfri

Bang bang noodles - Äggnudlar med kyckling, gurka, five spice och sesamfrön

4.06 (1022)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • kycklingbuljong
  • olja
  • vatten
  • vitlök
Äggnudlar
½ förp
(Gluten, Ägg)
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 ½ msk
(Sesamfrön)
Chili flakes
2 krm
Five spice
2 tsk
Olja
¾ msk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
¾ msk
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
650 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Dressingen blir ganska het! Ta mindre chili flakes för en mildare rätt.

Koka upp vatten, kycklingbuljong och en krossad vitlöksklyfta i en kastrull. Lägg ner kycklinglårfiléer och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. 
 Rosta sesamfrön i en liten kastrull utan olja tills de är gyllenbruna. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chili flakes, five spice, neutral olja, sesamolja, japansk soja, balsamvinäger och ca 1 msk av den varma kycklingbuljongen. Ställ åt sidan till servering.
 Skär gurka i avlånga skivor med en kniv eller hyvla med mandolin. Strimla sedan gurkskivorna. Finstrimla rödlök. Lägg löken i ett durkslag och skölj i kallt vatten så att löken blir mildare. 
Koka äggnudlar i en rymlig kastrull enligt tidsanvisningen på förpackningen.
Häll av nudlarna. Lägg tillbaka de avhällda nudlarna i kastrullen och blanda med kyckling och dressing. Smaka eventuellt av med mer japansk soja och balsamvinäger.
Lägg upp bang bang noodles i tallrikar eller på ett fat. Toppa med gurka, rödlök och koriander. Servera direkt. 
Smaklig måltid!