
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 ½ msk
Pizzasås
2 dl
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
2 tsk
Socker
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Crème fraiche
¾ dl
Pizzabotten
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Riven mozzarella
50 g
Torkad oregano
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 516 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva bananschalottenlök och tärna tomater grovt. Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt.
Tillsätt de tärnade tomaterna, 1 ½ dl pizzasås, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
Lägg pizzabottnen på ett bakplåtspapper, (frys in bottnen som blir över). Bred på resten av pizzasåsen. Fördela riven mozzarella och lite torkad oregano på pizzadegen. Lägg över på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzan fått fin färg. Dela i 4 bitar.
Skär gurka i stavar. Ställ i glas.
Ta soppan från värmen och rör ner crème fraiche. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
Servera tomatsoppan med nygräddade pizzaslices och gurkstavar.
Smaklig måltid!