Kycklingpasta med fänkål och riven prästost
Laktosfri

Kycklingpasta med fänkål och riven prästost

4.16 (235)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Lista
Lista
Bilder
Fänkål
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
Linguine
180 g
(Gluten)
Riven prästost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
735 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. När du häller av pastan, spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
Strimla fänkål tunt. Strimla kycklinglårfilé och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Bryn kyckling och fänkål ca 4 min, tills allt fått fin färg.
Tärna tomat. Pressa ner vitlök och tillsätt tomat till pannan. Fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vänd ner kycklingpannan i den avhällda pastan. Tillsätt det sparade pastavattnet. Smaka av med lite chili flakes, salt och nymald svartpeppar. 
Strö riven prästost över pastan. Servera med mixsallad.
Smaklig måltid!