
Laktosfri
Kycklingpasta med fänkål och riven prästost
4.16 (235)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Fänkål
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
Linguine
180 g
Riven prästost
50 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. När du häller av pastan, spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
Strimla fänkål tunt. Strimla kycklinglårfilé och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Bryn kyckling och fänkål ca 4 min, tills allt fått fin färg.
Tärna tomat. Pressa ner vitlök och tillsätt tomat till pannan. Fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vänd ner kycklingpannan i den avhällda pastan. Tillsätt det sparade pastavattnet. Smaka av med lite chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Strö riven prästost över pastan. Servera med mixsallad.
Smaklig måltid!