Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- tomatpuré
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
- vatten
Nötfärsgryta
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mynta
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 661 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök tunt.
- Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min. Rör så att de inte bränner. Häll över på ett fat.
- Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
- Rör ner tomatpuré, honung, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter smak), kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Servera marockansk nötfärsgryta med nykokt bulgur och en klick matyoghurt. Toppa med rostad mandel och mynta!