BBQ-burgare med rostade morötter och limesallad

BBQ-burgare

med rostade morötter och limesallad
Nytt recept
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • ketchup
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitlök
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Ketchup
3 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Lime
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
654 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in hamburgerbröden om du ska laga rätten senare i veckan.

Värm ugnen till 250°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills morötterna fått färg.
Blanda ketchup, rödvinsvinäger, japansk soja, honung, spiskummin, sambal oelek, pressad vitlök och nymald svartpeppar i en liten bunke.
Lägg nötfärs i en bunke och blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 st burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är genomstekta (innertemp 72°C).
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg limeskal, tomat och lök i en skål. Blanda med mixsallad, pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Pensla burgarna med lite BBQ-sås. Fyll hamburgerbröden med matyoghurt, burgare och limesallad. Servera med rostade morötter och resten av BBQ-såsen.
Smaklig måltid!