Pannbiff med ugnsstekt kål och potatismos
35

Pannbiff med ugnsstekt kål och potatismos

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • flytande honung
  • smör

Pannbiffar med ugnsstekt kål

Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Vitkål
200 g
Gul lök
1 st
Torkad timjan
1 krm
Flytande honung
1 tsk

Potatismos

Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Smör (Mjölk)
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Lingonsylt
¼ burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 590 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Skala mospotatis och koka i lättsaltat vatten.
  3. Pannbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, nötfärs, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke.
  4. Forma färsen till 2 stora pannbiffar och bryn i lite olivolja i en stekpanna, några minuter per sida. Lägg biffarna i en ugnsform. Stek klart mitt i ugnen 10-12 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Skiva vitkål och gul lök tunt. Hetta upp lite ny olivolja i stekpannan. Fräs strimlad kål och lök 2-3 min. Krydda med torkad timjan, flytande honung och lite salt. Stek ytterligare någon minut. Lägg kål och lök i ugnsformen med biffarna.
  6. Potatismos: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos, smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  7. Servera pannbiffar med ugnsstekt kål, lök, potatismos och lingonsylt.