Koreansk färswok med risnudlar och päronsallad

Koreansk färswok med risnudlar och päronsallad

3.53 (109)
Under 15 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • vatten
Risnudlar
1 förp
Koriander
1/2 förp
Gemsallad
½ förp
Lime
1 st
Päron
2 st
Rödlök
1 st
Salt
Päron
1 st
Olja
Nötfärs
500 g
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
½ tsk
Vatten
½ dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
558 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna. Ta fram en wok eller stekpanna, stekspade, salladsskål, rivjärn, vitlökspress, kniv, skärbräda, durkslag och en måttsats.
Bryt risnudlarna i mindre bitar. Koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslaget och spola i kallt vatten.
Bryt blad av gemsallad. Tvätta limen i ljummet vatten. Tärna päron. Strimla rödlök. Lägg allt i salladsskålen. Blanda med finrivet skal och pressad saft av limen. Smaka av med lite salt.
Grovriv päron och krama ur lite av vätskan. Hetta upp rikligt med neutral olja i woken eller stekpannan. Fräs rivet päron och nötfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg. Blanda ner japansk soja, pressad vitlök, malen ingefära och vatten. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Finhacka koriander. Strö koriander över pannan. Servera med päronsallad och risnudlar.
Smaklig måltid!