Pasta med ädelost, fräst broccoli och champinjoner

Pasta med ädelost, fräst broccoli och champinjoner

3.8 (97)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Chili flakes
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Tagliatelle
360 g
(Ägg, Vete)
Ädelost
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
1/2 knippe
Valnötter
110 g
Broccoli
1 st
Champinjoner
250 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
679 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ta fram alla ingredienser. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Ta fram en rymlig stekpanna, stekspade, vitlökspress, durkslag, salladsskål, måttsats, kniv och skärbräda.
Dela broccolin i buketter och skär champinjonerna i grova bitar.
Lägg ner tagliatelle i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i stekpannan. Fräs svamp och broccoli 2-3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rör ner pressad vitlök och lite chili flakes mot slutet. Lägg upp i salladsskålen.
Häll av pastan i durkslaget och smula ner ädelosten i kastrullen, späd med det sparade vattnet. Lägg tillbaka pastan och blanda väl.
Grovhacka bladpersilja. Servera pastan med broccoli- och svampfräs. Toppa med persilja och valnötter.
Smaklig måltid!