Vegetarisk kålpudding med potatis och lingon
Nytt recept
Under 50 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- japansk soja
- mjölk
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
Spetskål
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
2 förp
Olja
2 msk
Salt
1 tsk
Smör
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen kryddpeppar
1 tsk
Svartpeppar
Ägg
6 st
Mjölk
2 dl
Japansk soja
3 msk
Flytande honung
2 tsk
Svartpeppar
Potatis
900 g
Bladpersilja
1 förp
Lingonsylt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 625 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla spetskål grovt. Finhacka gul lök. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek spetskål och salt på hög värme 4-5 min, tills kålen är mjuk och börjar få färg. Lägg över i en ugnsform och spara grytan.
Hetta upp smör i den använda stekgrytan och fräs lök 2-3 min. Tillsätt linser, pressad vitlök och malen kryddpeppar. Fräs ytterligare 1-2 min. Blanda linserna med kålen direkt i ugnsformen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Vispa ihop ägg, mjölk, japansk soja, honung och rikligt med nymald svartpeppar i en bunke. Häll äggstanningen över kålfräset och tillaga mitt i ugnen 15-20 min, tills den stannat och fått fin färg.
Finhacka bladpersilja och strö över kålpuddingen. Servera med kokt potatis och lingonsylt!
Smaklig måltid!