Vegetarisk kålpudding med potatis och lingon

Vegetarisk kålpudding med potatis och lingon

Nytt recept
Under 50 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • japansk soja
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
Spetskål
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
2 förp
Olja
2 msk
Salt
1 tsk
Smör
2 msk
(Mjölk)
Vitlök
2 klyfta
Malen kryddpeppar
1 tsk
Svartpeppar
Ägg
6 st
(Ägg)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Japansk soja
3 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
2 tsk
Svartpeppar
Potatis
900 g
Bladpersilja
1 förp
Lingonsylt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
625 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla spetskål grovt. Finhacka gul lök. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek spetskål och salt på hög värme 4-5 min, tills kålen är mjuk och börjar få färg. Lägg över i en ugnsform och spara grytan.
Hetta upp smör i den använda stekgrytan och fräs lök 2-3 min. Tillsätt linser, pressad vitlök och malen kryddpeppar. Fräs ytterligare 1-2 min. Blanda linserna med kålen direkt i ugnsformen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Vispa ihop ägg, mjölk, japansk soja, honung och rikligt med nymald svartpeppar i en bunke. Häll äggstanningen över kålfräset och tillaga mitt i ugnen 15-20 min, tills den stannat och fått fin färg.
Finhacka bladpersilja och strö över kålpuddingen. Servera med kokt potatis och lingonsylt!
Smaklig måltid!