Ägg- och persiljeströsslad torsk

Ägg- och persiljeströsslad torsk

Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
1/2 förp
Bladpersilja
1/2 knippe
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
⅓ tsk
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
536 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter, skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen 1-2 min mot slutet.
Skala och skär morötterna i stavar. Lägg upp i en skål. Finhacka persiljan.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min, tills fisken är klar.
Koka äggen medelhårda. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong. Låt puttra 4-5 min på svag värme. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
När fisken är klar, häll såsen över fisken och strö på ägg och persilja. 
Servera ägg- och persiljeströsslad torsk med kokt potatis, broccoli och morötter.
Smaklig måltid!