Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
1/2 förp
Bladpersilja
1/2 knippe
Torskfilé
300 g
Salt
⅓ tsk
Svartpeppar
Ägg
2 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 536 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter, skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen 1-2 min mot slutet.
Skala och skär morötterna i stavar. Lägg upp i en skål. Finhacka persiljan.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min, tills fisken är klar.
Koka äggen medelhårda. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong. Låt puttra 4-5 min på svag värme. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
När fisken är klar, häll såsen över fisken och strö på ägg och persilja.
Servera ägg- och persiljeströsslad torsk med kokt potatis, broccoli och morötter.
Smaklig måltid!