Asiatiska köttbullar med syrlig kålrabbisallad
4.24 (722)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Basmatiris
- chili flakes
- flytande honung
- japansk soja
- kinesisk soja
- kycklingbuljong
- majsstärkelse
- neutral olja, till stekning
- rödvinsvinäger
- salt
- ströbröd
- vatten
- vitlök, finriven
Lime, enbart finrivet skal
½ st
Ingefära, finriven (ca 1 msk)
½ bit
Fläskfärs
250 g
Schalottenlök, finhackad
½ st
Vitlök, finriven
1 klyfta
Koriander, finhackad
¾ förp
Kinesisk soja
1 msk
Chili flakes
1 krm
Ströbröd
2 msk
Salt
1 krm
Neutral olja, till stekning
Morot, skalad
1 st
Kålrabbi, skalad
½ st
Pak choi
½ förp
Lime, rivet skal och juice
½ st
Rödvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ krm
Basmatiris
1 ¾ dl
Koriander
¼ förp
Lime, juice
½ st
Ingefära, finhackad
½ bit
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¼ tärning
Japansk soja
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 722 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och riv skalet från hela. Spara hälften av limeskalet till punkt 3 och resterande limeskal till punkt 6.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke till en jämn smet. Låt vila en stund. Forma sedan smeten till 10-12 st jämnstora köttbullar.
Blanda alla ingredienser i en skål. Vispa så att buljongtärningen löses upp.
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna 2-3 min runt om. Tillsätt ingefärssåsen. Låt sjuda upp och rör om försiktigt, lägg på lock. Tillaga klart under lock tills köttbullarna är helt genomstekta, ca 10-12 min (innertemp 72°C).
Blanda samman samtliga ingredienser, ställ åt sidan.
Hyvla eller strimla morot och kålrabbi tunt, med mandolin eller osthyvel. Finstrimla pak choi. Lägg samtliga ingredienser i en bunke, blanda med limevinaigretten.
Servera nystekta asiatiska köttbullar med ingefärssås, kålrabbisallad, plockad koriander och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!