Sojastekt köttfärs med koriander- och gurksallad
Nytt recept
Under 15 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olivolja
- socker
- vitlök
Jasminris
3 1/2 dl
Romansallad
1/2 förp
Rivna morötter
1 förp
Koriander
1 förp
Gurka
1/2 st
Olivolja
Fläskfärs
500 g
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 dl
Socker
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 634 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ät helst i djup tallrik! Lägg riset i botten och toppa med färs och tillbehör. Ringla lite japansk soja på toppen.
Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till riset. Ta fram en stekpanna, en stekspade, måttsats, vitlökspress, två tallrikar, kniv, skärbräda och en liten skål.
Häll jasminris i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av i durkslaget.
Hetta upp lite olivolja i stekpannan och stek fläskfärs 3-4 min, tills den är helt genomstekt. Pressa ner vitlök. Tillsätt japansk soja och socker. Låt steka ytterligare 1-2 min. Lägg upp på ena tallriken.
Riv romansallad i grova bitar. Lägg upp sallad och rivna morötter på den andra tallriken.
Grovhacka blad och stjälkar av koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurka och koriander i skålen.
Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker (se tips!).
Smaklig måltid!