Krämig morotspasta med fetaost och dill
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Chili flakes
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- tomatpuré
- torkad timjan
- vitlök
Morot
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
3 klyfta
Krossade tomater
2 förp
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färsk tagliolini
2 förp
Matyoghurt
1 dl
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Fetaost
1 förp
Dill
½ förp
Babyspenat
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 576 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och grovriv morot. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad timjan, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud 10-12 min.
Koka tagliolini enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl kokvatten till moment 4.
Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka dill. Lägg upp babyspenat i en skål.
Rör ner nykokt pasta, det sparade kokvattnet och matyoghurt i morotssåsen. Smaka av med salt och lite chili flakes.
Toppa krämig morotspasta med fetaost och dill. Servera med babyspenat.
Smaklig måltid!