Krämig morotspasta med fetaost och dill

Krämig morotspasta med fetaost och dill

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Chili flakes
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • torkad timjan
  • vitlök
Morot
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
3 klyfta
Krossade tomater
2 förp
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färsk tagliolini
2 förp
(Ägg, Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Fetaost
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Dill
½ förp
Babyspenat
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
576 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och grovriv morot. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad timjan, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud 10-12 min.
Koka tagliolini enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl kokvatten till moment 4.
Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka dill. Lägg upp babyspenat i en skål.
Rör ner nykokt pasta, det sparade kokvattnet och matyoghurt i morotssåsen. Smaka av med salt och lite chili flakes.
Toppa krämig morotspasta med fetaost och dill. Servera med babyspenat. 
Smaklig måltid!