Citron- och persiljebiffar med machésallad, vitlök och patatas bravas
4.13 (666)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- chili flakes
- mjölk
- olivolja
- paprikapulver
- salt
- socker
- spiskummin
- ströbröd
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitlöksklyfta, pressad
- vitlöksklyftor, finhackade
Potatis
900 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
4 krm
Grekisk yoghurt
1 1/2 dl
Vitlök
3/4 klyfta
Salt
1 krm
Tomat, tärnad
3 st
Vitlöksklyftor, finhackade
2 klyfta
Gul lök, finhackad
1 st
Tomatpuré
3 msk
Paprikapulver
3 tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1/2 tsk
Spiskummin
2 krm
Vatten
3/4 dl
Olivolja
Kalkonfärs
450 g
Bladpersilja, finhackad
1 förp
Vitlöksklyfta, pressad
1 klyfta
Ströbröd
1/2 dl
Mjölk
1 dl
Salt
1 tsk
Citron, tvättad
1/2 st
Olivolja
Mâchesallad
1 ask
Svartpeppar
Citron
1/2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 466 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatisen i små tärningar (1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen 18-20 min.
Blanda grekisk yoghurt med pressad vitlök och salt i en liten skål.
Fräs tomat, vitlök och gul lök i en liten kastrull med olivolja 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare 1 min. Blanda ner salt, chili flakes, socker, spiskummin och vatten. Låt sjuda på låg värme 15 min. Smaka av med lite salt.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, vitlök, persilja, salt och citronskal och pressad saft från halva citronen. Forma färsen till 8 biffar. Stek i en stekpanna med olivolja 4-5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Stek den andra citronhalvan med snittytan nedåt 2-3 min (används till salladen).
Lägg upp machésallad på en tallrik. Blanda med olivolja, pressad saft från den stekta citronen, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsås. Servera med citron- och persiljebiffar, vitlökscrème och mâchesallad.
Smaklig måltid!