Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- torkad rosmarin
- torkad timjan
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bucatinipasta
360 g
Halloumi
1 förp
Zucchini
1 st
Pastasås med basilika
2/3 förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
2 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
1/2 förp
Romansallad
1/2 st
Gurka
1/2 st
Cocktailtomater
1 ask
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Ta fram en stekpanna, stekspade, vitlökspress, salladsskål, måttsats, durkslag, kniv och skärbräda.
Lägg ner bucatinipasta i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslaget.
Skär halloumi och zucchini i små tärningar. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och och stek i halloumin frasig.
Tillsätt zucchinin och stek ytterligare 2-3 min. Häll ner pastasås i stekpannan. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud 4-5 min.
Dela romansallad och gurka i bitar. Lägg upp sallad, gurka och cocktailtomater i salladsskålen. Ringla över lite olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja. Blanda halloumipannan med nykokt pasta och servera med sallad. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!