Grillad rostbiff med rostad potatissallad och fetaost
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- dijonsenap
- flingsalt
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- torkad oregano
Grillad rostbiff
360 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Mixsallad
1 förp
Flingsalt
Fetaost
2 förp
Småpotatis
900 g
Småpotatis
500 g
Salt
1 1/2 tsk
Olivolja
1 msk
Tomatmix
1 förp
Bakplåtspapper
Olivolja
3 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Dijonsenap
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
1 1/2 msk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
2 st
Rädisor
2 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 504 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 250 grader.
Lägg 1.4 kg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt och olivolja. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min. Lägg mixtomaterna på plåten när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Blanda olivolja, rödvinsvinäger, dijonsenap, pressad vitlök, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke.
Skiva schalottenlöken. Blanda med den rostade potatisen, mixtomaterna och rädisor i bunken med dressing.
Blanda mixsalladen (sköljd) med rödvinsvinäger och lite flingsalt i en bunke.
Tärna fetaosten. Servera rostad potatissallad toppad med skivad rostbiff, fetaost och mixsallad.
Smaklig måltid!