Hamburgare med avokadokräm, chilipicklad rödlök och pimientos de padrone
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättika (12%)
- chili flakes
- flingsalt
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Ättika (12%)
2 msk
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 krm
Pimientos de padrón
1 förp
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Avokado
1 st
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
2 krm
Hamburgerbröd
1 förp
Mâchesallad
1 påse
Nötfärs
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Smör
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 537 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 39 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skär rödlök i tunna skivor. Lägg i en liten kastrull och tillsätt socker, ättika, vatten, chili flakes och salt. Koka upp och låt koka 1 min. Ta från värmen och låt löken svalna i lagen.
Mosa avokadon i en liten skål. Tvätta limen ordentligt i ljummet vatten. Rör ner finrivet limeskal, limesaft, matyoghurt och salt.
Skölj pimientos de padrone. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek padrone på hög värme 2-3 min. Lägg över på ett fat och krydda med lite flingsalt.
Lägg nötfärsen i en bunke och krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Forma till 4 platta burgare.
Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Krydda ytan på burgarna med lite nymald svartpeppar. Stek på hög värme 2-3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72 °C). Tryck till burgarna med en stekspade under stekning.
Rosta snittytan på hamburgerbröden i stekpannan. Fyll varma bröd med sköljd machèsallad, burgare, avokadokräm och picklad rödlök. Servera med pimientos de padrone.
Smaklig måltid!