Indisk linsgryta med mango chutney och färsk koriander
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Indisk linsgryta med mango chutney

och färsk koriander
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Torkade aprikoser
40 g
(Svaveldioxid)
Röda linser
1 förp
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
1 krm
Grön paprika
1 st
Salt
Basmatiris
135 g
Mango chutney
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
743 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
119 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Strimla torkade aprikoser. Häll av och skölj röda linser.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära, pressad vitlök och spiskummin ca 2 min på medelvärme. Tillsätt aprikoser, linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och chili flakes. Låt sjuda under lock ca 10 min. 
Tärna grön paprika och blanda ner i grytan. Smaka av med lite salt.
Servera linsgryta med basmatiris, mango chutney och koriander. 
Smaklig måltid!