Färdigpanerad kummel med kokt potatis, kall sås och gröna ärtor
Utan gluten

Färdigpanerad kummel med kokt potatis

kall sås och gröna ärtor
3.66 (394)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Mospotatis
450 g
Panerad kummel
300 g
(Fisk)
Snackgurka
½ st
Salt
2 krm
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Svartpeppar
Citron
½ st
Snackgurka
½ st
Gröna ärtor
1 förp
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
614 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Pressa gärna potatisen genom en potatispress vid servering!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala gärna potatisen innan om du vill pressa den vid servering (se tips!).
Lägg fisken i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg.
Tärna snackgurka smått. Krydda med salt och låt dra ca 10 min.
Finhacka dill och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt och pressad citron (ca 1 tsk). Blanda ner gurkan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Klyfta resten av citronen. Skär resten av snackgurkan i stavar. Koka ärtor i lättsaltat vatten ca 2 min.
Servera panerad kummel med potatis, kall sås, gurkstavar, ärtor, citronklyfta och resten av dillen. 
Smaklig måltid!