Kimchi bowl med scrambled tofu och rostade sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Kimchi bowl med scrambled tofu

och rostade sesamfrön
Nytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Salladskål
150 g
Morot
2 st
Riven ingefära
1 förp
(Svaveldioxid)
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Tomatpuré
¼ förp
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Tomatpuré
¾ förp
Vatten
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Olja
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Avokado
1 st
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
646 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Strimla salladskål. Grovriv morötter. 
Blanda riven ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, socker, chili flakes, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke. 
Hetta upp rikligt med olja i den använda stekpannan och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander. 
Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med sesamfrön, salladslök och koriander. Servera med chiliketchup.
Smaklig måltid!