
Spenatsoppa med parmesan
och tomatbruschettaNytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Bakpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vatten
7 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
½ dl
Babyspenat
100 g
Riven parmesan
25 g
Surdegspavé
2 st
Olivolja
½+½ msk
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Basilika
20 g
Chili flakes
1 förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 602 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och dela bakpotatis i mindre bitar. Klyfta schalottenlök. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 12 min, tills potatisen är mjuk.
Halvera surdegspavé och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen ca 5 min.
Tärna tomat och rödlök. Grovhacka basilika. Lägg allt i en skål. Blanda ner chili flakes, rödvinsvinäger och olivolja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Fördela tomatsalladen på brödhalvorna. Toppa med riven parmesan.
Tillsätt vispgrädde, babyspenat och riven parmesan, mixa soppan med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blir soppan för tjock, späd med lite extra vatten.
Servera spenatsoppa med bruschetta.
Smaklig måltid!