
Kalorismart
Laktosfri
Asiatisk kycklingbowl
med fullkornsris4.08 (533)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja
1 påse
Vatten
½ dl
Soja- och ingefärssås
1 förp
Srirachasås
½ förp
Fullkornsris
135 g
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 533 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morot. Finhacka schalottenlök och finriv vitlök. Skiva snackgurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
Strimla kycklingfilé tunt. Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 4 min. Blanda ner gul lök, vitlök och riven morot, fräs ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Tillsätt vatten, soja- och ingefärssås och srirachasås (efter egen smak). Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in något. Ta från plattan och blanda ner hackad koriander.
Klyfta lime. Fördela fullkornsris, kyckling och gurka i två skålar. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!