
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Sweet and sour chicken - kyckling
med färsk ingefära och chili3.91 (727)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- socker
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Morötter
200 g
Rödlök
1 st
Olja
½ tsk
Kycklingfilé strimlad
300 g
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 508 kcal
- Fett:
- 6 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop japansk sojasås, sesamolja, balsamvinäger och socker i en skål, tills sockret lösts upp.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och grovriv morot. Klyfta rödlök.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kycklingstrimlor ca 4 min. Tillsätt vitlök, ingefära, rödlök och chili flakes, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med salt. Häll på den sötsura såsen och rör ner morötterna.
Låt sjuda ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Späd med lite vatten om det upplevs torrt.
Servera sötsur kyckling med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!