
Gyros på kyckling
i tortillabrød med päronsallad och tzatziki4.01 (611)
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Three spices
½ påse
Salt
2 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Tomatpuré
1 msk
Chili flakes
Vatten
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 633 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda pressad vitlök, olja, dijonsenap, three spices och salt i en bunke. Strimla kycklinglårfilé och blanda ner i senapsblandningen.
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek det marinerade kycklingköttet ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes (valfritt) och vatten. Sjud ca 3 min, tills det är helt genomstekt. Smaka eventuellt av med lite salt.
Skiva bananschalottenlök och skär päron i tunna klyftor. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, vitvinsvinäger och salt.
Fyll tortillabröd med päronsallad, gyros och tzatziki.
Smaklig måltid!