Grillad fläskkotlett med potatisklyftor, grönsallad och dijonnaise
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Grillad fläskkotlett med potatisklyftor

grönsallad och dijonnaise
3.93 (222)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
1½ msk
Dijonsenap
½ förp
(Senap)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
½ krm
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
50 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
542 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
40 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Koka ägg 5 min. Häll av och spola kallt. Skala ägget och lägg i en mixerbunke. Tillsätt olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär tomat och snackgurka i mindre bitar. Strimla schalottenlök. Lägg allt i en salladskål och blanda med mixsallad. 
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla i grillpanna eller hetta upp smör och stek i en stekpanna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera grillad fläskkotlett med potatisklyftor, grönsallad och dijonnaise. 
Smaklig måltid!