Citruskryddad kycklinglårfilé med krämig linguine, tomat och spenat

Citruskryddad kycklinglårfilé med krämig linguine

tomat och spenat
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Babyspenat
50 g
Linguine
200 g
(Vete)
Kycklinglårfilé
300 g
Citrus mix
½ påse
(Svaveldioxid)
Olja
½ msk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
816 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Skär kycklingen i skivor före servering.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Finhacka gul lök. Dela tomat i grova tärningar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kycklinglårfilé ca 4 min på varje sida, tills den är genomstekt. Lägg i smör och krydda med citrus mix mot slutet av stektiden. Ösa smöret över kycklingen med en sked. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan. 
Hetta upp den använda stekpannan. Stek lök och tomat i smöret efter kycklingen ca 2 min. 
Vispa ner vispgrädde och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Vänd ner babyspenat och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner avhälld pasta i pastasåsen. Servera citrusstekt kycklinglårfilé (se tips!) med krämig linguine.
Smaklig måltid!