Fiskgryta med lax och sej
Kalorismart
Laktosfri

Fiskgryta

med lax och sej
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Laxfilé
1 st
(Fisk)
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Olivolja
1 msk
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
480 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
26 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala och tärna gul lök, fänkål och morötter. Finhacka vitlök. Finhacka chili, men ta eventuellt bort fröna om du vill ha en mildare smak. Skär lax och sej i stora tärningar. 
Värm olivolja i en rymlig stekgryta. Tillsätt lök, vitlök, morot, fänkål och röd chili, låt fräsa cirka 3 min. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och vetemjöl. Rör om så att det blandas med grönsakerna. Häll i vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, grönsaksbuljong och vatten. Låt småkoka i cirka 10 min.
 Lägg ner fiskbitarna och låt dem sjuda ca 4 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka dill. Blanda ner i grytan och servera.
Smaklig måltid!