Kalorismart
Laktosfri
Fiskgryta
med lax och sejNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Laxfilé
1 st
Sejrygg
300 g
Olivolja
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 480 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 26 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna gul lök, fänkål och morötter. Finhacka vitlök. Finhacka chili, men ta eventuellt bort fröna om du vill ha en mildare smak. Skär lax och sej i stora tärningar.
Värm olivolja i en rymlig stekgryta. Tillsätt lök, vitlök, morot, fänkål och röd chili, låt fräsa cirka 3 min. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och vetemjöl. Rör om så att det blandas med grönsakerna. Häll i vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, grönsaksbuljong och vatten. Låt småkoka i cirka 10 min.
Lägg ner fiskbitarna och låt dem sjuda ca 4 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka dill. Blanda ner i grytan och servera.
Smaklig måltid!