Julbord
Vegetariskt
Julsallad med ädelost
quinoa, tranbär, granatäpple och hasselnötterNytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Senapsvinägrett
1 förp
Flytande honung
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Quinoamix
125 g
Päron
1 st
Strimlad rödkål
150 g
Strimlad grönkål
75 g
Torkade tranbär
25 g
Hasselnötter
40 g
Ädelost
100 g
Granatäpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1004 kcal
- Fett:
- 54 g
- Kolhydrater:
- 101 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt svalna.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Blanda senapsvinaigrette, flytande honung, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig salladsskål.
Tärna päron. Blanda ner i bunken tillsammans med strimlad rödkål, strimlad grönkål, torkade tranbär och kokt quinoa. Bland ihop ordentligt, knåda gärna in dressingen med händerna.
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna. Smula ädelost. Halvera granatäpple och slå ut kärnorna. Slå ut kärnorna genom att slå med en träslev eller liknade på baksidan av granatäpplet så att kärnorna ramlar ut.
Toppa salladen med ädelost, granatäpple och hasselnötter. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!
