Barnens favoriter
Julköttbullar, prinskorv och rödbetssalladNytt recept
Under 50 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Gul lök
½ st
Dijonsenap
1 tsk
Salt
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör
Olja
Prinskorv (180g)
1 förp
Inlagda rödbetor
½ burk
Rött äpple
½ st
Pepparrot
Majonnäs
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1064 kcal
- Fett:
- 86 g
- Kolhydrater:
- 33 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke. Låt svälla ca 10 min. Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en liten stekpanna och fräs löken mjuk på svag värme. Blanda löken med ströbrödsblandningen.
Blanda ner dijonsenap, salt, malen ingefära, lite nymald svartpeppar och blandfärs i bunken. Forma färsen med blöta händer till ca 15 köttbullar.
Häll av inlagda rödbetor i ett durkslag. Skär rödbetor och äpple i små tärningar. Skala och finriv pepparrot (ca 1 msk). Lägg allt i en skål och blanda med majonnäs. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär eller klipp små snitt i ändarna på prinskorvarna.
Hetta upp smör och neutral olja i en stekpanna. Stek köttbullarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta. Stek prinskorv i en stekpanna med smör ca 2-3 min.
Servera köttbullar, prinskorv och rödbetssallad.
Smaklig måltid!