Barnens favoriter - Julköttbullar, prinskorv och rödbetssallad

Barnens favoriter

Julköttbullar, prinskorv och rödbetssallad
Nytt recept
Under 50 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Gul lök
½ st
Dijonsenap
1 tsk
(Senap)
Salt
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Olja
Prinskorv (180g)
1 förp
Inlagda rödbetor
½ burk
Rött äpple
½ st
Pepparrot
Majonnäs
1 dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1064 kcal
Fett:
86 g
Kolhydrater:
33 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke. Låt svälla ca 10 min. Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en liten stekpanna och fräs löken mjuk på svag värme. Blanda löken med ströbrödsblandningen.
Blanda ner dijonsenap, salt, malen ingefära, lite nymald svartpeppar och blandfärs i bunken. Forma färsen med blöta händer till ca 15 köttbullar.
Häll av inlagda rödbetor i ett durkslag. Skär rödbetor och äpple i små tärningar. Skala och finriv pepparrot (ca 1 msk). Lägg allt i en skål och blanda med majonnäs. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Skär eller klipp små snitt i ändarna på prinskorvarna.
Hetta upp smör och neutral olja i en stekpanna. Stek köttbullarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta. Stek prinskorv i en stekpanna med smör ca 2-3 min.
Servera köttbullar, prinskorv och rödbetssallad.
Smaklig måltid!