Vegetariskt
Vegan
Krämig linguine med pangretto
tofu, pepparrot, grönkål och citronNytt recept
Under 40 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- vatten
Linguine
200 g
Pepparrot
½ st
Olivolja
1 msk
Chili flakes
½ förp
Panko
½ förp
Tofu
230 g
Persillade
1 påse
Salt
1+1 krm
Grönkål
100 g
Gul lök
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
2 dl
Imat
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Citron
1 st
Torkad oregano
1 förp
Majsstärkelse
1 msk
Snackgurka
1 st
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 888 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 109 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skala och finriv pepparrot. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt pepparrot, panko och chili flakes. Fräs allt på medelvärme ca 5 min, tills det blivit krispigt och fått fin färg. Lägg upp i en skål. Spara stekpannan.
Tärna tofu smått och lägg på en tallrik, krydda med persillade och salt. Repa och strimla grönkål. Hacka gul lök. Skölj citron och finriv skalet.
Koka linguine enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp lite olja i den sparade stekpannan och fräs grönkål ca 2 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 4 min. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt vatten, imat, tofu, citronskal, grönsaksbuljong, torkad oregano och majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hacka dill och tärna snackgurka. Lägg allt i en skål.
Klyfta den använda citronen. Blanda avhälld pasta med pastasåsen. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med pangretto. Servera med citronklyfta och gurksallad.
Smaklig måltid!