Midsommar
Vegetariskt
Somrig brödsallad
grillad sparris, pannoumi och fetaoströraNytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Surdegspavé
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatpuré
1 msk
Basilikaolja
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Socker
1 krm
Grön sparris
1 knippe
Röd paprika
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pannoumi
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 777 kcal
- Fett:
- 46 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om ni vill grilla, tänd grillen.
Skär surdegspavè i tärningar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet är knaprigt.
Smula fetaost och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, ajvar relish, salt och nymald svartpeppar.
Blanda tomatpurè, basilikaolja, pressad vitlök, vatten, salt och socker i en rymlig salladsskål.
Skär bort nedre delen av grön sparris, ca 3 cm. Halvera paprika på längden. Lägg allt i en form och blanda med olivolja, salt och svartpeppar.
Finstrimla rödlök och skär tomat i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Lägg ner allt i skålen med dressing.
Grilla paprika ca 5 min och grön sparris ca 2 min. Grilla pannoumi ca 1 min per sida. Skär grillade grönsaker i mindre bitar.
Blanda ner surdegskrutonger och grillade grönsaker i skålen med dressing. Servera med grillad pannoumi och paprika- och fetaoströra.
Smaklig måltid!