Kocksamarbete med Filip Poon

Nu kan du beställa hem Filips fem asiatiska recept som är exklusivt framtagna för Linas Matkasse.

Filip Poon, en av landets största matprofiler, har skapat fem inspirerande, färgglada och lekfulla recept som du enkelt kan klicka hem i din matkasse. Du hittar hans rätter när du väljer dina middagar under kategorin Filip Poon. Låt matglädjen komma till liv med Filips kreativa vardagsmiddagar med spännande smaker från det asiatiska köket.

Alla rätter är tillgängliga att beställa fram till och med måndag 30 maj. Spana in rätterna nedan.

Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs

Här har du en kreativ rätt där du ställer fram en risskål och toppar med diverse godsaker. Myntan tillför en friskhet och du får en fin textur med morötter och paprika. Den här vill du inte missa!

Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön

Här har vi en riktig crowd pleaser och en av Filips personliga vardagsfavoriter som han slänger ihop när han är sugen på något enkelt och gott. Teriyaki-såsen bidrar med en rik umamikaraktär och en sötklibbig textur som du sedan låter puttra tillsammans med laxen. En barnvänlig rätt som garanterat går hem hos de små! 

Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter

Här har Filip skapat en otroligt snabb och enkel vardagsmat med lite härlig hetta, syrlighet från limefrukterna och crunch från cashewnötterna.Nudlarna får en liten pastakänsla i konsistensen vilket bryts av fint med nämnda nötter och mynta. Tofun bidrar med en unik konsistens som även den gifter sig fint med paprika och sugarsnaps.

Sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök

En av Filips absoluta favoriträtter! Här har du en sötsyrlig glace som sätter pricken över i:et. Du får en väldigt härlig konsistens som fyller hela munnen när du steker köttet småkrispigt och blandar med såsen. Varje sweet and sour pork-bit är täckt av den här goda glacen vilket ger en behaglig munkänsla. En krispig, härlig och mumsig vardagsrätt.

Färska vietnamesiska vårrullar med räkor, koriander och mango

Den asiatiska taco-versionen. Här har du en frisk och fräsch rätt som du kan komponera hur du vill – låt lekfullheten komma fram. Det hela doppas sedan i en god sås, och det är inte vilken sås som helst, det är nämligen Filips favoritsås: en söt, syrlig, het och umamirik historia med sesamolja som lyfter den till en ny nivå.

Alla rätter är tillgängliga att beställa fram till och med måndag 30 maj.

Beställ idag och spara upp till 1 084 kr på dina 2 första matkassar och få en välkomstgåva på köpet. Efter din andra leverans kan du välja mellan en trendig margretheskål i rostfritt stål eller Jamie Olivers stekpanna från Trefal som välkomstgåva.

Är du ny hos Linas Matkasse?
Har du aldrig beställt en matkasse av oss tidigare? Följ länken nedan för information kring hur vår tjänst funkar och vad vi kan erbjuda just dig.

Så funkar det

Mat som präglas av inspiration, lekfullhet och kreativitet

Filip Poon, en av Sveriges största matprofiler, tog svenska folket med storm genom sin medverkan i tv-programmet Sveriges Mästerkock. Därefter börjar han jobba med en av programmets programledare och domare Markus Aujalay. Efter många kocksamarbeten och OS guld tillsammans med Stockholm Culinary team tog han sin matlagning till den digitala arenan; Youtube och Tiktok.

Filip vill med sin matlagning inspirera folk till att våga vara mer kreativa i matlagningen. Något som även genomsyrar de rätter han tagit fram för Linas Matkasses kunder; fem goda, lekfulla och färgglada vardagsmiddagar för hela familjen.


Tips från Filip

Vill du hitta inspirationen i köket? Filip ger dig sina bästa tips.

Filip Poon tipsar: Så hittar du inspiration