Upptäck världens smaker med Linas Matkasse

Upptäck världens smaker med Linas Matkasse

Sugen på en smakrik italiensk pasta med parmesan, en saftig amerikansk hamburgare eller en välbalanserad japansk ramensoppa? Oavsett om du vill testa vingarna i köket med nya influenser från det libanesiska köket eller förlita dig på gamla klassiker bistår Linas Matkasse med smaker och dofter från världens alla hörn.

Att utmana smaklökarna med nya intryck kräver tid och planering. Recept ska letas fram, ingredienser ska hittas, handlas och kanske hanteras för första gången, något som kan kännas krångligt. Men för den intresserade kanske det finns något kittlande att djupdyka ner i världens olika kök och testa något nytt och ge vardagsmiddagen det där lilla extra. Vi på Linas Matkasse har tagit vara på våra kunders önskan att variera middagarna och inspirera till matlagning med nya intryck och smaker. Därför har vi nu valt att ägna särskilda veckor till ett specifikt kök och hylla just det kökets traditioner och matvanor. Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot några av våra allra mest älskade kök och erbjuder dig möjlighet att kittla smaklökarna med maträtter från bland annat Japan, Frankrike, USA och Mexiko.

Under mars månad kommer vi att lyfta fram den senare, så följ med Linas Matkasse på en kulinarisk matresa över Atlanten till tacons hemsland.

Tacons intåg i de svenska köken fick sig ett rejält lyft under 1990-talet och har sedan dess cementerat sin plats som en älskad fredagsfavorit. Inte nog med att den är lätt att tillaga, den går att variera i oändlighet och har smaker som passar både stora som små. Det är inte bara det gröna som kan varieras, även proteinet kan varieras med allt från köttfärs, kyckling eller fisk till vegetariska alternativ som sojafärs, tofu eller bönor. För att hylla denna monumentala succén och dess mångbottnade kök den härstammar ifrån viger vi mars månad åt det mexikanska köket. Klicka hem Linas Matkasse och följ med på en matresa genom Mexiko med allt från tostadas med fetaost, avokado och picklad lök till kryddiga tacos från Guadalajara med lime och ingefära samt huevos rancheros med fetaost och krispiga tortilla.

Bjud in världens alla smaker till ditt kök med Linas Matkasse!