
Frossa i bananer
Vi använder gärna bananer när vi bakar eftersom den söta smaken gör underverk i efterrätter. Och det är också ett smart och väldigt smarrigt sätt att använda de där bananerna som fått ligga lite för länge i fruktskålen. Hoppas ni gillar de här bananefterrätterna.
Chiapudding med banan och choklad
Ingredienser till 4 lite större eller 6 små portionsformar
- 2 st bananer, mosade
- 3 dl kokosmjölk, extra creamy
- 4 msk chiafrön
- 4 tsk kakao
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
- 100 g färska svenska hallon
- 1 dl minimaränger
- (rålakritspulver)
- 2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser
- Häll upp i portionsformar och täck med plastfilm.
- Låt stå kallt i cirka 8 timmar, eller över natten.
- Servera med hallon och minimaränger på toppen.

Banana Bread
Ingredienser till 1 bröd
- 3 bananer, välmogna
- 3/4 dl honung
- 3/4 dl neutral olja
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ner honung och olja
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kanel i en separat bunke.
- Addera de torra ingredienserna till bananmoset och rör om ordentligt.
- Grädda i en avlång bakform (1 1/2 liter) i nedre delen av ugnen i cirka 40 min.

Bananmuffins med chokladfrosting
Ingredienser till 20 st
- 125 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm kanel, malen
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 bananer, mogna, i skivor
- 1 1/2 dl mjölk
Frosting
- 25 g smör, rumsvarmt
- 125 g färskost
- 3 dl florsocker
- 1/2 dl kakao
- 2 tsk starkt kaffe
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g hasselnötter, hackade, rostade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och mjöl i en skål och rör ner i smeten.
- Tillsätt bananer och mjölk. Vispa till en slät smet.
- Ställ 20 mellanstora muffinsformar i en långpanna eller muffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen 18–20 min. Låt svalna på ett galler.
Frosting
- Rör ihop alla ingredienser utom hasselnötterna.
- Spritsa eller klicka ut på avsvalnande muffins.
- Garnera med hackade hasselnötter.
Hoppas det smakar!
